Navigace: Doma Archív článků

2012 - Zkoušky technické vyspělosti

Email Tisk PDF

Ve čtvrtek 3. května se v mosteckém Kung-fu centru uskutečnily zkoušky  z technické vyspělosti v  kickboxingu. Na ty dorazil slušný počet bojovníků. Někteří fighteři dorazili z daleka, většina byla místních, zastoupeny byly všechny věkové kategorie. V šatnách jste tak mohli potkat kickboxerský potěr, stejně jako ostřílené harcovníky, děti sotva školou povinné, ale i šedivé čtyřicátníky.

Zkušební komise ve složení Petr Václavík st. (5.dan), Petr Václavík ml. (3.dan), Vojtěch Brzoň a Vojtěch Kotrba (oba 1.dan), nechala úderem 17. hodiny nastoupit všechny zapsané zájemce a po krátké rozcvičce a roztažení rozdělila jednotlivé borce do zkušebních bloků.

Ihned poté, začalo přezkušování ručních a nožních technik, jak formou samostatných úderů a kopů, tak i kombinací. Komisaři dohlíželi zejména na správnost provedení jednotlivých cviků, ale jejich pozornému oku neunikly ani veličiny, jako je následná stabilita po provedené kombinaci, lehkost a dynamičnost prováděných cviků. Zhruba po hodině testování technik na místě, přišla na řadu technika boje v pohybu. Účastníci zkoušek se přeskupili do dvojic, ve kterých předváděli své techniky formou sparingu. I zde na vše dohlíželi všude-přítomní komisaři, kteří si zaznamenávali výsledky jednotlivých borců a v rámci možností jim lehce opravovali techniku. Ve většině případů to ovšem nebylo nutné, jelikož závodníci se na zkoušky dostavili výborně připraveni.

Po skončení druhé části nastal moment nejtěžší. Testování fyzické připravenosti. Zde již bylo rozdíly
v kondici vidět, nicméně mezi nejvíce pokulhávající překvapivě nepatřili nejstarší jedinci. Zátěž fyzických testů byla rozložena rovnoměrně mezi všechny svalové partie a musím říct, že i po tolika letech s úsměvem dokážu obhájit tvrzení, že o některých svalech jsem ani nevěděl, že je mám. Všichni přítomní, hnáni vidinou odměny zvýšeného stupně vyspělosti dřeli, až se z nich doslova kouřilo. Přece jen hodinový test s několika přestávkami na nutné občerstvení vyčerpá i ty nejodolnější. Po skončení fyzických testů cca ve 20 hod. zmizeli všichni vděčně do sprch, aby se za malý okamžik vrátili ke slavnostnímu vyhlášení zkoušek.

Všichni zúčastnění zkouškami prošli, někteří dokonce o stupeň lépe než původně plánovali, což svědčí zejména o pečlivé a pozorné práci komisařů, kteří si všimli, že někteří závodníci se připravili lépe, než si sami dovolili odhadnout.

Jmenovitě:

1. Dan - Červenka Robin
1. Kyu - Herainová Sabina
2. Kyu - Hauser Martin
2. Kyu - Kolafa Zdeněk
4. Kyu - Majer Jakub
4. Kyu - Marel Zdeněk
5. Kyu - Bouda Jakub
5. Kyu - Čejková Gabriela
5. Kyu - Zemková Kristýna
6. Kyu - Bouda Marek
6. Kyu - Čejková Kateřina
7. Kyu - Klára Sternthalová
7. Kyu - Klouček Vladimír
7. Kyu - Longhelnrich Lukáš
7. Kyu - Zajíček Martin Tomáš
7. Kyu - Zajíček Tomáš Martin
7. Kyu - Marek Jachau