Navigace: Doma Archív článků

German Open 2012

Email Tisk PDF

Výprava mosteckých kickboxerů ze sportovního klubu SK Leon Most startovala na prestižním a v Evropě uznávaném turnaji Geramen Open. Hlavní trenér sportovního klubu SK Leon vybral tento turnaj především proto, že jeho obsazenost ze strany evropské špičky je na vysoké úrovni. Tak mohli závodníci z Leonu poměřit své síly s těmi nejlepšími.

Mostecký tým se skládal jak ze zkušených závodníků a reprezentantů, tak i z nováčků, kteří si jeli poměřit síly se zahraničními zápasníky vůbec poprvé.

Výprava ve složení Vojtěch Brzoň - řidič a coach týmu, Marek Kočka, Barbora Zetková, Martin Hauser a Kristýna Zemková se sešla jak je zvykem u tréninkového centra, kde probíhají tréninkové jednotky pod vedením hlavního trenéra Petra Václavíka. Zkontrolovalo se, zda mají všichni potřebné doklady a mohlo se vyrazit. Cesta probíhala v poklidu a naštěstí nás nikde nepotkali avizované zácpy.



Všichni závodníci Lenou podali maximální výkon a tak si domů odvezli cenné zkušenosti, které jsou leckdy cennější než lehká vítězství.

„Jako trenér bych chtěl především vyzdvihnout výkon Marka Kočky, který se své premiéry na mezinárodní scéně zhostil, jak se na bojovníka sluší a patří. Svůj zápas ve stylu K-1 mezi těžkými váhami sice prohrál, ale nechal v ringu vše, a to byl především cíl, s kterým jsme do toho šli. Marek měl zápas vypsaný na 3 x 2 minuty, a když jsme viděli na začátku třetího kola, že pro vítezství Marka jsou dva ze tří rozhodčích a že stačí málo a dotáhneme to do vítězného konce, tak snad nebyl Čech, který by nedržel palce, aby to dopadlo. Bohužel, kdo kdy dělal, bojové sporty ví, že v zápase stačí opravdu to málo a vše se může rozplynout jako pára nad hrncem. Marek si při jedné z výměn bohužel odrazil o soupeřův kryt holeň a tak bylo vše ztracené," komentoval Kočkovo vystoupení trenér Vojtěch Brzoň.

Shrnuto podtrženo! Všichni se z náročného turnaje vrátili, plní elánu dál na sobě pracovat
a neustále se rozvíjet, abychom i nadále mohli být kvalitní konkurencí pro všechny zahraniční kluby.

Určitě stojí za připomínku, že klub SK Leon se nerozvíjí pouze turnajovými zkušenostmi, ale také v letošním roce pořádá a zúčastňuje se různých seminářů pořádaných těmi nejlepšími co evropský Kickbbox v současné době má.
Výsledky závodníků z SK Leon:

1. místo light Barbora Zetková
2. místo light Kristýna Zemková
3. místo K-1 Marek Kočka
3. místo Low kick Marek Kočka