Navigace: Doma Archív článků

Reprezentanti z SK LEON o.s, na turnaji SLOVAK OPEN o.s.

Email Tisk PDF

V pátek 26. února 2010 v 5,30 hod., se před budovou tréninkového centra bojových umění Kung-fu Centrem, sešli členové sportovního oddílu LEON o.s. aby společně odjeli na sraz České státní reprezentace v Kickboxingu. ČSFu, (Český svaz fullcontactu a ostatních bojových umění) vyslal výpravu Státní reprezentace, na mezinárodní turnaj asociace WAKO do Bánské Bystrice na Slovensku. 
 

Tým SK LEON o.s. který tvořil součást národního reprezentačního družstva, byl složen z Petra Václavíka st. (Státní trenér pro polokontaktní disciplíny), Petra Šuchy (mezinárodní rozhodčí WAKO) a reprezentantů V.Brzoně, T.Noheyla, P.Benedikta, V.Kotrby a S.Herainové. Jen co byly naloženy věci do WV Transporteru, odjela skupina směrem na Prahu. 

V Praze u hlavního nádraží se sešli reprezentanti z celé republiky a odjeli autobusem do Bánské Bystrice. Ve „Šprtové hale Štiavničky“ se hned po příjezdu zvážili a zaregistrovali. Pak se celá výprava přesunula na vysokoškolské koleje, kde byla ubytována.

 Druhý den v sobotu 27. února 2010 v 10,30 hod., začal mezinárodní turnaj SLOVAK OPEN 2010. Bojovalo se ve dvou boxerských rinzích a na šesti zápasištích TATAMI. Turnaj byl uspořádán pro disciplíny semicontact, lightcontact (polo-kontakt), fullcontact a K1-Rules (plný kontakt).

 Česká výprava vedená JUDr. Michalem Frabšou přivezla do Bánské Bystrice závodníky, kteří zápasili ve všech disciplínách. A o tom, že se českému týmu dařilo, svědčí počet medailí, které si čeští závodníci přivezli domů. V polo-kontaktních disciplínách vybojovali reprezentanti širšího kádru 8 prvních, 10 druhých a 6 třetích míst. Reprezentanti plnokontaktních disciplín přidali do sbírky trofejí 6x první místo a 3x místo druhé.

Pořadatel tak jak je to na podobných turnajích zvykem, vypsal několik zajímavých cen např. „Grand Champion v Semicontactu“, kde na odměnu 50 Eur dosáhla naše závodnice Kristýna Jachnická. V plném kontaktu byla vypsána také zajímavá finanční odměna ve výši 200 Eur za nejrychlejší ukončení zápasu způsobem KO na hlavu. Tuto cenu si svým výkonem zasloužil český reprezentant Jakub Kňaze, který v disciplíně K1-Rules na začátku druhého kola poslal svého soupeře k zemi úderem rukou na hlavu z otočky (spinning backfist).      

 Turnaj byl velmi slušně obsazen, přijelo 400 závodníků ze 7 zemí Evropy. I přes skutečnost, že pořadatel použil dostatek zápasišť, celý turnaj skončil krátce po půlnoci, tzn. v časných ranních hodinách v neděli dne 28. února 2010. Poté českou výpravu čekala ještě dlouhá cesta autobusem zpět do Prahy a některé ještě z Prahy domů do svých měst.

 Reprezentanti z mosteckého SK Leon o.s. se na tomto turnaji v žádném případě neztratili. Krom dobrých sportovních výsledků přijali na požádání ředitele turnaje závodníci Tomáš Noheyl a Vojtěch Brzoň funkci rozhodčích a po tom co dobojovali své zápasy, šli rozhodovat. Tímto počinem se rozšířily řady mezinárodních rozhodčích v oddíle SK Leon o.s.
 
 
Výsledky závodníků SK LEON o.s. na mezinárodním turnaji:

SLOVAK OPEN 2010 27. 02. 2010 - Bánská Bystrica

Účast:  400 sportovců ze 7 evropských zemí

SEMICONTACT
Herainová Sabina   1. místo   -50 kg Starší žákyně 
Benedikt Pavel      2. místo   -69 kg Junioři
Kotrba Vojtěch     3. místo   -63 kg Junioři
Noheyl Tomáš       3. místo   -84 kg Muži


LIGHTCONTACT
Kotrba Vojtěch 1. místo    -57 kg Junioři
Brzoň Vojtěch  2. místo    -94 kg Muži

Vojtěch "Nezastavitelný" Kotrba 1.místo

 

Petr Šucha v roli rozhodčího

Tomáš Noheyl při rozhodování zápasu


Petr Václavík st.