Navigace: Doma Archív článků

Leon Open – Národní pohár Čechy

Email Tisk PDF

Příznivci bojových sportů mohly v sobotu 20. února 2010 ve sportovní hale Baník Most sledovat zápasy v kickboxingu.

Pořadatelé z mosteckého Kung-fu Centra a SK Leon, pánové Petr Václavík starší a Petr Václavík mladší, využili zimního termínu, ve kterém pravidelně pořádají tradiční turnaj a v rámci letošní ročníku „Leon Open“ uspořádali se svým realizačním týmem „Národní pohár Čech v kickboxingu“.

Tento vrcholný turnaj proběhl pod záštitou ČSFu (Českého svazu fullcontactu a ostatních bojových sportů).

Ve dvou boxerských rinzích a na pěti zápasištích se na tomto turnaji utkalo přibližně 210 sportovců32 oddílů z celé republiky. Závodníci se utkali ve 280-ti vzájemných soubojích v těchto disciplínách kickboxingu: Polokontakt - Semicontact, Lightcontact, Musicalforms a Plnokontakt – Fullcontact a K1-Rules.

 

 

 

 

Zájem o mosteckou soutěž v kickboxingu projevila i česká televize, která na ČT 4 odvysílá v několika blocích záznamy z tohoto turnaje.

Pořadatelé tak jako vždy připravily pro závodníky a pro diváky několik novinek. Závodníci se prezentovali podle nového systému, kdy na základě elektronických přihlášek na místě turnaje proběhla registrace celého týmu. Každý ze závodníků byl označen barevnou páskou a vedoucí skupiny zaplatil patřičný finanční obnos podle počtu startujících a teprve poté celý tým odešel do haly, kde se u připravených stanovišť sportovci zvážili, případně byli podrobeni lékařské prohlídce. Na regulérnost celého procesu registrace dohlíželi ringoví inspektoři, což se v historii českého amatérského kickboxingu stalo vůbec poprvé.

Další novinkou v rámci mosteckého turnaje bylo využití dvou boxerských ringů, což byla další premiéra turnaje v Mostě.

Pro diváky a kouče závodníků bylo jistě přínosem elektronické bodování (online scoring) umístěné u obou ringů a všech zápasišť. Toto elektronické zařízení umožňuje koučům lépe vést své svěřence během zápasu, na obrazovce vidí aktuální bodový stav zápasu a mohou tak uplatnit své strategické schopnosti. Pro diváky a členy fanklubu určitého bojovníka dokázal tento elektronický systém připravit mnohé horké chvilky, když na obrazovce viděli, že jejich borec prohrává a né a né zvrátit výsledek.

Na tomto místě je třeba poděkovat všem aktérům soutěže, závodníkům, jejich koučům, rozhodčím, pořadatelům, celému realizačnímu týmu, členům zdravotního zajištění a samozřejmě všem divákům.

Jako člen realizačního týmu mám jediné přání, které bych rád vzkázal všem výše zmíněným a to „ZACHOVEJTE NÁM PŘÍZEŇ“, řekl ředitel turnaje Petr Václavík mladší.

 

Členové pořádajícího oddílu SK Leon, se na tomto turnaji představili nejen v rolích závodníků někteří z nich zde prováděli důležitou práci ve funkci rozhodčího. Této role se, se ctí ujali například reprezentanti Pevel Benedikt a Filip Strajčev.

Hlavní rozhodčí turnaje Petr Šucha (SK Leon) svou prací na place potvrdil to, že je právem považován za jednoho z nejzkušenějších rozhodčích a to nejen v České republice.

Petr Václavík starší na otázku jak je spokojen se svými svěřenci řekl „i přes to, že všichni, kteří zde dnes závodili, mají za sebou sedmi denní soustředění, odvedli výborné výsledky. Není podstatné, jestli zvítězili, pro mne jako trenéra je důležité, že byly schopni aplikovat to,co se během soustředění naučili jak z takticko-technického hlediska tak i v rámci fyzické připravenosti. Někteří startovali poprvé v životě, a  jejich výsledky nejsou zanedbatelné např. 3. místo Kristýny Zemkové znamená, že svůj zápas dobojovala statečně až do konce“.

 

Umístění závodníků SK LEON, o.s.

„LEON OPEN – NÁRODNÍ POHÁR ČECHY

20. února 2010

1.místo
SEMICONTACT : Holdy Josef -42kg ml. žáci

Herainová Sabina -50 kg st. žákyně
Kotrba Vojtěch -57kg junioři

 

2. místo
SEMICONTACT : Hauser Martin -37 kg ml. žáci

Kotrba Vojtěch -69kg junioři

 

1.místo
LIGHTCONTACT : Kotrba Vojtěch -57kg junioři

Justin Martin -79 kg muži
Justin Martin -84 kg muži

 

2. místo
LIGHTCONTACT : Herainová Sabina -50 kg st. žákyně

Pastýřik Petr -89 kg muži

3. místo
LightCONTACT : Zemková Kristýna -42 kg ml. žákyně

Kotrba Vojtěch -63kg junioři

 

1. místo
SOFTSTYLE :
Hauser Martin, ml. žáci

 

Petr Václavík st.