Navigace: Doma PVDS Destinace

Prelle - Německo

Email Tisk PDF

Aktuální datum potápění na Prelle ???

Prelle Německo:
Zatopený lom nedaleko německého města DRESDEN. Z Mostu jsme na lomu za hodinu a 20minut. Cesta je velmi příjemná a po najetí na Teplickou dálnici se jede vesměs furt jenom po dálnici. Přesně Vás tam dovezeme:)
Maximální hloubka lomu je 45metrů a celý lom je z granitu. Takže viditelnost se tu pohybuje kolem 5 až 25metrů. Podél celého lomu jsou parádní stěny, které začínají kolem 5metrů a končí třeba až v 25metrech, je ale třeba se od steň trochu držet dál protože se na nich udržuje lehký sediment. Teplota vody se zde pohybuje na hladině kolem 18-22°C a dole pod 10metrů je to stejný jako v zimě cca. 5-12°C.

Ještě bych zapoměl, hned u břehu je v hloubce kolem 25metrů potopená 8metrová lodička. Foto v galerii a nebo se na ní můžete podívat přímo pod vodní hladinou:)
Způsob dopravy: Na prelle jezdíme společně buď jedním nebo dvěma auty a vždy se podělíme o náklady. Cestou zpět se vždy stavujeme v místím Lídlu, ve kterém pokoupíme nějaké to jídlo atd... což Vás vyjde cca. o 15-30% levněji než v ČR.